Hoe krijg je vlekken uit je tapijt meubels of vloerkleed?

De vraag ‘hoe krijg je hardnekkige vlekken uit je tapijt, meubels of vloerkleed?’, weet Tapijtenreiniging.nl als geen ander te beantwoorden. Dit komt doordat wij al vanaf 1999 gespecialiseerd zijn in tapijtreiniging, meubelreiniging en het reinigen van vloerkleden. Of u nu vlekken in uw tapijt heeft, of vlekken wilt verwijderen van een stoffen bank: wij staan u graag met raad en daad terzijde. Dit doen wij in de hele regio Zuid-Holland. Tapijtenreiniging levert milieuvriendelijk vakwerk en wij bieden u een ‘niet tevreden, geld terug’ garantie. Wat wilt u nog meer? Lees ook onze blog over tapijtreiniging.

Hoe krijg je vlekken uit je tapijt meubels of vloerkleed? Hét antwoord op de vraag: hoe verwijder je vlekken in een tapijt?

Hoe kunt u koffievlekken uit tapijt verwijderen bijvoorbeeld? Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Een kopje koffie omstoten is dan ook snel gebeurd en datzelfde geldt voor een glas wijn. Daarnaast zijn er uiteraard nog tal van andere gemorste substanties die voor hardnekkige vlekken kunnen zorgen en datzelfde geldt voor onaangename luchtjes. Naast het tapijt, stellen onze tevreden klanten ook vaak de vraag hoe ze vlekken op een bankstel verwijderen moeten, of in een vloerkleed. Bij Tapijten reiniging zijn we trots dat we op al deze vragen veelal het verlossende antwoord weten.

Vloeibare gemorste substantie

Want hoe kunt u daadwerkelijk koffievlekken verwijderen uit uw tapijt? Tapijten reiniging maakt allereerst een onderscheid tussen vloeibare en vaste gemorste substantie. Vloeibare gemorste substanties maken deel uit van normaal dagelijks gebruik. Behalve koffie, denkt u hierbij aan theevlekken, melk en babyvoeding. Ook wijn en fruitsappen zijn beruchte veroorzakers van vervelende en hardnekkige vlekken. Zodra u een vloeibare substantie gemorst heeft, is het belangrijk om meteen te handelen. Vaak maken mensen dan de fout door op de vlek te wrijven of van binnen naar buiten te werken. Doet u dit vooral niet. Wrijven en van binnen naar buiten werken vergroten en verergeren juist de vlek of vlekken.

Hoe moet het dan wel?

Op het moment dat u iets gemorst heeft, verwijdert u de vloeibare substantie eerst op een grove manier. Dit doet u bij voorkeur met een kleurloos en absorberende materiaalsoort. Voorbeelden hiervan zijn tissues of keukenpapier. Daarna kunt u in de meeste gevallen vlekken van een vloeibare substantie met lauwwarm schoon water verwijderen. Let op: als u denkt dat de vraag ‘hoe krijg je vlekken uit tapijt?’ beantwoord moet worden met schoonmaakmiddelen, dan heeft u het mis. Vaak denken mensen dat de afwasmiddelen uit hun keukenkastje of een wolwasmiddel het gewenste resultaat op zal leveren. Dat is geenszins het geval. Gebruik gewoon lauwwarm schoon water. Heeft u rode wijn gemorst? Ga dan ook zeker niet met zout aan de slag. Ook dit heeft vaak een averechts effect.

Lichtjes aandrukken en deppen

Kortom, bij het morsen van vloeibare substanties is het enige juiste antwoord op de vraag hoe krijg je vieze vlekken uit een tapijt? Gebruik een vochtige en schone theedoek. Wrijf beslist niet op de vlek, werk van buiten naar binnen en druk de theedoek lichtjes aan. U dept hierbij de plek want anders is de kans zeer groot dat u de poolvezels van uw tapijt blijvend beschadigd. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Herhalen totdat uw doek niet meer aan kleurt

U herhaalt de handeling van lichtjes deppen en licht aandrukken een aantal keer. Hoe vaak u dit moet doen is afhankelijk van het vlekprobleem. Spoel de theedoek tussentijds uit of gebruik steeds een schoon stukje. U merkt wanneer u kunt stoppen als uw doek niet langer aan kleurt. U laat de plek daarna rustig drogen. Ook föhnen is beslist niet het antwoord op de vraag ‘hoe krijg je vlekken uit tapijt?’. Hierdoor bestaat de kans dat u de vlekresten fixeert. Vooral snel handelen is belangrijk bij de vraag hoe u bijvoorbeeld koffievlekken kunt verwijderen uit uw tapijt. Geef uw tapijt daarna gewoon even de tijd om te herstellen en loop niet over de plek heen. Eventueel kunt u daarna de vlek of vlekken na behandelen met een vlekkenspray.

Vaste gemorste substantie

Net als bij de vraag ‘hoe krijg je vlekken uit je tapijt bij vloeibare substanties?’, is het antwoord ook in geval van vaste substanties: snel handelen. In tegenstelling tot vloeibare substanties echter, gebruikt u bij vaste gemorste substanties in eerste instantie geen doek, maar bijvoorbeeld een lepel. Hiermee schept u als eerste handeling op een grove manier de vaste bestanddelen op. Daarna kunt u uiteraard wel voor een kleurloze en absorberende materiaalsoort kiezen, zoals tissues of keukenpapier, om het restant te verwijderen. Ook bij vaste gemorste substanties werkt u van buiten naar binnen om de vlek niet groter te maken.

Het gebruik van vlekkenspray

Is de vlek na uw eerste poging onvoldoende verdwenen en vraagt u zich af ‘hoe krijg je nu echt hardnekkige vlekken uit je tapijt’? Dan biedt de vlekkenspray van Tapijtenreiniging u het ideale antwoord. Met deze vlekkenspray kunt u zowel vlekken uit uw tapijt of vloerkleed als een vlek uit uw bank verwijderen. Vermijd in ieder geval het gebruik van een schoonmaak product uit uw keukenkastje of wolwasmiddel. Waarom? Deze schoonmaakmiddelen zijn doorgaans agressief en daarbij totaal ongeschikt voor tapijt, meubilair en vloerkleden. In plaats daarvan gebruikt u het allerbest onze milieuvriendelijke vlekkenspray die niet-agressief is en altijd voor het gewenste resultaat zorgt.

Vlekken op uw meubilair

Heeft u per ongeluk gemorst op uw meubilair en vraagt u zich af hoe u bijvoorbeeld de vlekken op uw bankstel moet verwijderen? Ook hiervoor kunt u uitstekend terecht bij Tapijtenreiniging voor een veelzijdig en doeltreffend advies. Wij weten als geen ander hoe we vlekken moeten verwijderen van uw stoffen bank, uw bureaustoel of ander meubilair. U kunt ervoor kiezen om zelf de vlekken op uw meubilair te behandelen met bijvoorbeeld onze vlekkenspray. Wilt u dat uw meubilair echter grondig gereinigd wordt? Dan kunt u ons daarvoor inschakelen. Onze reinigingsspecialisten zorgen er namelijk voor dat al uw meubilair er weer schoon en fris uitziet.

Prachtige uitstraling na onze grondige meubelreiniging

Stel, u heeft al jarenlang plezier van uw bankstel, eetkamerstoelen of kantoorstoelen. Ze zijn in prima staat alleen door het veelvuldige gebruik kan uw meubilair wel een grondige reinigings- en opfrisbeurt gebruiken. Ook wilt u toch wel graag die ene hardnekkige vlek uit uw bank verwijderd zien. In dat soort gevallen verlaat u zich op professionals. Professionals zoals Tapijtenreiniging. Wij zorgen er namelijk in heel Zuid-Holland voor dat uw stoffen meubels hun oorspronkelijke kleur weer terugkrijgen. Maar daar blijft het niet bij. Door onze vakkundige behandeling en grondige reinigingsmethode krijgen al uw meubels een prachtige uitstraling alsof u ze net nieuw gekocht heeft. Fantastisch toch?

Professioneel vooronderzoek

Alvorens onze specialisten zich vastbijten in uw reinigingsopdracht, voeren zij eerst een professioneel vooronderzoek uit. Daarmee bent u ervan verzekerd dat u met echte vakmensen te maken heeft. Zo controleren wij uw meubilair eerst aandachtig voordat we overgaan tot grondige reiniging. We letten op de kleursamenstelling van uw meubilair maar ook op het vezelmateriaal. Daarna kijken we in welke mate uw meubilair vervuild is. Op basis van dit vooronderzoek selecteren wij vervolgens de beste reinigingstechniek en de benodigde middelen.

Betaalbare prijzen voor professionele reiniging aan huis

Wij handelen op dezelfde professionele wijze bij de vraag ‘hoe krijg je vlekken uit je tapijt?’. Want ook daarvoor kunt u een beroep doen op onze expertise en jarenlange ervaring. Hierbij hanteert Tapijtenreiniging betaalbare prijzen. Bekijk op uw gemak onze website voor de aantrekkelijke tarieven. Daar zult u zien dat u ook voor een dieptereiniging in Zuid-Holland bij ons aan het juiste adres bent. Wat u zich hierbij moet voorstellen? Bij een dieptereiniging verwijderen wij huismijt, huishoudstof en andere vuilsoorten in een of meerdere behandelingen.

Win-win door te kiezen voor Tapijtenreiniging

U zult versteld staan van de geweldige resultaten die wij u leveren bij onze reinigings- en opfrisdiensten. In plaats van uw meubilair bijvoorbeeld opnieuw te laten stofferen, kiest u veel voordeliger voor onze diensten met exact hetzelfde resultaat. De kleuren van uw meubilair of tapijt komen weer tot leven en u geniet weer volop van de frisse uitstraling van uw interieur. Daar komt bij dat ook onaangename geuren als sneeuw voor de zon verdwijnen. Sterker nog, nadat wij u van dienst hebben mogen zijn, zal u merken dat uw leefruimtes in een heerlijk aangename geur gehuld zijn.

Vergeet uw vloerkleed niet

Naast het professionele antwoord op de vraag ‘hoe krijg je vlekken uit je tapijt?’, kunt u ook een beroep op ons doen voor vloerkleed reiniging. Vaak staan mensen er niet bij stil dat een vloerkleed net als een tapijt onderhouden moet worden. Uiteraard is het belangrijk om uw vloerkleed regelmatig te stofzuigen, maar dit helpt eigenlijk alleen bij losliggende vuildeeltjes. Er wordt echter ook continu vuil meegebracht van buiten naar binnen, zonder dat u daar erg in heeft.

Hoe krijg je vlekken uit je tapijt meubels of vloerkleed?

Gaandeweg wordt uw vloerkleed steeds vuiler en vraagt op een gegeven moment om een grondige reinigingsbeurt. Ook voor professionele vloerkleed reiniging zijn wij u graag van dienst. Wij weten exact welke middelen wij toe moeten passen om uw vloerkleed optimaal te reinigen.

Lees ook:

Tapijt Reinigen Sassenheim

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Neem direct contact op door op onderstaande knop te klikken!