Hoe maak je nu het beste je tapijt schoon?

Hoe maak je nu het beste je tapijt schoon met het beste resultaat?

De vraag ‘hoe maak je nu het beste je tapijt schoon?’, wordt regelmatig aan ons gesteld. Tapijtenreiniging.nl is dan ook specialist op dit gebied. Door onze jarenlange ervaring en expertise weten we als geen ander hoe we uw tapijt weer schoon kunnen krijgen. Lees hier onze reviews tapijtreiniging. Heeft u dus hardnekkige vlekken in uw tapijt of geurt uw tapijt onaangenaam? Aarzel niet en schakel de hulp in van professionals. Wij zijn actief in geheel Zuid-Holland en ook voor u staan we paraat.

Hoe maak je zelf je tapijt schoon?

Een ongelukje op uw tapijt zit vaak in een klein hoekje. Per ongeluk uw kopje koffie of thee omstoten bijvoorbeeld, een glas rode wijn of soms zelfs een etensbord. Heeft u huisdieren? Dan weet u ongetwijfeld dat ook zij voor tapijtvlekken kunnen zorgen en onaangename geuren. En hoewel u kleine kinderen met een tapijt een gemoedelijke en warme belevingswereld biedt, veroorzaken ook kinderen vaak tal van tapijtongelukjes. Kortom, er zijn uiteenlopende redenen waarom u zelf uw tapijt weleens schoon moet maken. Maar hoe maak je nu het beste een tapijt schoon zonder dat er problemen ontstaan?

Reinig van buiten naar binnen

Tapijtproblemen en beschadigingen ontstaan vaak doordat vlekken en geuren verkeerd worden aangepakt. Zo is het een absoluut misverstand dat producten die zeep bevatten uw vlekken verwijderen. Denk hierbij aan afwasmiddel, of wasmiddelen. Is er per ongeluk een glas rode wijn omgestoten? Gaat u dan niet aan de slag met zout strooien. Ook dit behoort tot een misverstand. Hoe maak je dan wel een tapijt schoon? Zorg ervoor dat u meteen handelt als er aan tapijtvlek ontstaat. Als eerste verwijdert u de gemorste substantie op een grove manier. Gebruik hiervoor een lepel bij vaste substanties en een kleurloos absorberend hulpmiddel, zoals keukenpapier, bij vloeibare substanties. Let er daarbij op dat u van buiten naar binnen werkt, zodat u de tapijtvlek niet vergroot.

Een schone, vochtige doek of vlekkenspray

Als u de gemorste substantie eenmaal opgeschept of opgenomen heeft, rijst natuurlijk de vraag: hoe maak je je tapijt verder schoon? Behalve dat wij het gebruik van zeep houdende schoonmaakmiddelen afraden, evenals zout, adviseren wij u ook om nooit te wrijven. Lichtjes deppen is vaak al voldoende. Zijn de vlekken in water oplosbaar? Gebruik hiervoor een schone en vochtige doek om de vlekken in te laten trekken. Laat de vlek vervolgens aan de lucht drogen. Ga in ieder geval nooit föhnen. En hoe maak je een tapijt schoon met andere vlekken die niet in water oplosbaar zijn? Daarvoor raden wij de behandeling aan met een vlekkenspray.

Een milieuvriendelijke en niet-agressieve behandeling

Hoe maak je je tapijt schoon met een vlekkenspray? Dat is simpel. Bij Tapijtenreiniging.nl kunt u een vlekkenspray aanschaffen die niet-agressief is en milieuvriendelijk. Dit in tegenstelling tot schoonmaakproducten uit uw keukenkastje. Deze zijn veelal agressief van aard en totaal ongeschikt voor het reinigen van stoffen meubilair of tapijt. Onze vlekkenspray is dat wel. Daarbij is onze vlekkenspray niet kleverig, werkt het vuil afstotend en geeft het verrassend effectieve resultaten.

Hoe maak je nu het beste je tapijt schoon, als niets heeft geholpen…

Mocht u nu al van alles geprobeerd hebben, maar blijft de vlek of de vlekken bestaan? Hoe maak je dan je tapijt schoon? Dan kunt u een beroep doen op de expertise van Tapijtenreiniging.nl. Wij hebben speciale middelen die uw vlekken doeltreffend verwijderen. Dit doen we tegen zeer scherpe prijzen tapijtreiniging zodat u snel en voordelig van de vlekken verlost bent. Wij verlenen geen garantie, maar garanderen u wel nazorg. Dit betekent dat wij kosteloos terugkomen als u niet tevreden bent. Lees ook de blog over tapijtreiniging.

Lees ook:

Tapijtreiniging Vlaardingen

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Neem direct contact op door op onderstaande knop te klikken!